Niedźwiedź Wojtek wspiera Komandosów Życia

#wojskopolskie🫡

🎅

4 Warmińsko-Mazurska Brygada Obrony Terytorialnej im. kpt. Gracjana Klaudiusza Fróga, ps. „Szczerbiec” Wojska Obrony Terytorialnej przy wsparciu Radio Olsztyn oraz Fundacja Komandosi Życia przekazali prezenty dla dzielnych Wojowników z oddziału onkologii i hematologii Wojewódzki Specjalistyczny Szpital Dziecięcy w Olsztynie🎅🥰

Ciekawostka☝️

👉Niedźwiedź Wojtek🐻 – podczas działań pod Monte Cassino pomagał pozostałym żołnierzom w noszeniu ciężkich skrzyń z amunicją artyleryjską i nigdy nie zdarzyło mu się żadnej upuścić. Od tamtej pory symbolem 22 Kompanii stał się niedźwiedź z pociskiem w łapach. To tylko jedna z opowieści o 🐻 Wojtku, które mamy nadzieję opowiedzą żołnierze pacjentom, gdy tylko będą możliwe odwiedziny na oddziale💞, a dziś dzieciaki mogą się przytulić do Misia☺️🫠

Dziękujemy Ekipie Żołnierzy za zaangażowanie, zbiórkę upominków oraz pomoc i DO ZOBACZENIA😎 PODCZAS WSPÓLNYCH DZIAŁAŃ🫡

#wojskopolskie #radioolsztyn #fundacjakomandosiżycia #zawszegotowizawszeblisko