Program i opis szkolenia 🎯

👉Serdecznie zapraszamy na szkolenie strzeleckie Pistolet, Karabin bojowy na strzelnicę Rykoszet w miejscowości Kronowo 63, 11-010 Barczewo

(240 km S7 z Warszawy, 24 km z Olsztyna, 210 km od Gdańska) organizowaną przez  Fundacja Komandosi Życia Strzelnica Rykoszet w celu wsparcia naszych podopiecznych😊

Szkolenie przeznaczone jest dla osób, które nie posiadają doświadczenia z bronią palną lub okazyjnie były na strzelnicy spodobało im się i chcą pogłębić swoją wiedzę.

Być może masz swoją broń, ale potrzebujesz pogłębienia umiejętności u boku doświadczonego instruktora sił specjalnych to jesteś w dobrym miejscu.

Zapraszamy na wyjątkowe szkolenie z oficerem rezerwy, byłym operatorem JW GROM Krzysztofem ,,Puwalem’’ Puwalskim SOF Project Krzysztof Puwalski

Pistolet i Karabin to bardzo popularna w obecnych czasach broń strzelecka wykorzystywana zarówno w strzelectwie sportowym jak i bojowym (taktycznym). Rozpoczynając tą pasjonującą przygodę warto postawić na solidny fundament na którym zbudujesz dalsze umiejętności.

Nasz instruktor nauczy cię odpowiednich technik i fundamentalnych zasad strzelectwa (dotyczących np. chwytu, postawy, zgrywania przyrządów celowniczych czy pracy na języku spustowym oraz poruszania się z bronią).

Jeśli jednak posiadasz umiejętności nabyte na innych szkoleniach lub regularnie strzelasz z własnej broni, znasz zasady bezpieczeństwa i fundamentalne reguły strzelectwa, to zaproszenie również adresujemy do ciebie ponieważ będziesz miał/ła niepowtarzalną okazję skorzystania z unikatowej wiedzy naszego doświadczonego instruktora.

Po szkoleniu zapraszamy cię na ognisko z kiełbaskami😊

👉Zakres i tematyka szkolenia:

🎯zasady i procedury bezpieczeństwa

🎯postawa strzelecka i chwyt

🎯dobywanie broni

🎯zgrywanie przyrządów celowniczych i celowanie

🎯praca na spuście

🎯przeładowywanie, rozładowywanie broni

🎯identyfikacja celu, strzelanie do wielu celów – płynność i precyzja

🎯strzelanie w ruchu

🎯przemieszczanie z bronią – świadomość sytuacyjna i otoczenia

🎯szybka i taktyczna wymiana magazynków