Prapremiera Musicalu „Kopernik”

Podopieczni Fundacja Komandosi Życia byli świadkami niezwykłego wydarzenia

🥰 – wzięli udział w prapremierowym Musicalu Kopernik🌍. Opera Krakowska zrealizowała spektakl oparty na życiu wielkiego uczonego, którego losy stały się inspiracją do stworzenia musicalu🎶.

Wydarzenie, odbyło się 21 maja na dziedzińcu Wzgórza Katedralnego we Fromborku. Mikołaj Kopernik poruszył nie tylko ziemię🪐, ale także nasze serca😍!

Niezwykłość wydarzenia, zabrała naszych Podopiecznych w muzyczną drogę do gwiazd⭐️

👉Młodzież, miała niezwykły zaszczyt poznać Tomasz Szymuś Orkiestra, który skomponował muzykę do Musicalu Kopernik (wiemy, że trzyma kciuki za nasz wielki muzyczny projekt😊✊️)

👉Orkiestra, Chór Opery Krakowskiej, pod dyrekcją genialnego Piotra Sułkowskiego – w tym miejscu chcemy podziękować za podarowanie biletów i szansę dla naszych cudownych dzieciaków, które mogły doświadczyć niezwykłej uczy muzycznej🫶

👉Dziękujmy Dyrekcji Państwowa Szkoła Muzyczna I i II stopnia w Olsztynie Ewa Parkasiewicz za zorganizowanie wyjazdu oraz wiarę w naszych młodych Artystów🥹❤️

Gratulujemy Twórcom, którzy stworzyli kosmiczne dzieło!

A Nasi Podopieczni – zabierają się do pracy, bowiem… jesienią🍁🍂🍃 pierwszy w Polsce MUSICAL KOMANDOSI ŻYCIA, w którym wystąpią Wychowankowie Domów dla Dzieci oraz Rówieśnicy z oddziału onkologii i hematologii dziecięcej, by opowiedzieć Wam o niezwykłej Przyjaźni, która zrodziła się podczas wielkich zmagań…

Dziękujemy Fundacji Michelin za opłacenie transportu do Fromborka.

Per aspera ad astra 💪

Bądźcie z Nami🙂