Wizyta w Operze Krakowskiej

„Nic piękniejszego nad niebo, które przecież ogarnia wszystko, co piękne.”

Mikołaj Kopernik🎶🌍

Niebo nad Krakowem sypnęło śniegiem – iście bajkowa „sceneria🥰❄️

Komandosi Życia: Emilka, Alicja, Roksana, Karolina oraz Z-ca Dyrektora PCPR w Olsztynie Pani Jolanta Guszczanowska wraz z Panią Ewą Chudziakiewicz – Prezes Fundacja Komandosi Życia miały przyjemność i zaszczyt uczestniczyć w niezwykłym spotkaniu z Maestro prof. dr hab. Piotrem Sułkowskim Piotr Sulkowski – Dyrektorem Opera Krakowska, który przybliżył świat opery od zaplecza. Miałyśmy możliwość zobaczenia sali baletowej, pracowni krawieckiej, w której powstają przepiękne kostiumy sceniczne, garderoby i inne pracownie😍🤗

Podekscytowane, przeniosłyśmy się na widownię, skąd doświadczałyśmy magii Musicalu Kopernik🌍

Owacjom na stojąco nie było końca… ☺️brawo, brawo dla Wielkich Wykonawców👏

Po spektaklu – spotkałyśmy się z autorem

muzyki do Musicalu Kopernik – kompozytorem, aranżerem i dyrygentem Tomasz Szymuś Orkiestra😊

W Roku Mikołaja Kopernika powstał musical na podstawie biografii uczonego. „Wstrzymał Słońce, ruszył Ziemię…” – to wydarzenie, które trafia do umysłów i serc.

Wieziemy ze sobą listy od Profesora Piotra Sułkowskiego dla Mai i Damiana, dzielnych Komandosów, którzy są na ostatniej prostej w drodze do zdrowia – aktorów naszego Musicalu Komandosi Życia.

Dziękujemy za wspólny, cudownie spędzony czas, emocje i wspomnienia, które zostaną z Nami już na zawsze💙

„Ile jest gwiazd, ile jest gwiazd na firmamencie… „

Kraków! Do zobaczenia🫡

Komandosi jeszcze wrócą…