Życzenia na Dzień Dziecka

Dziś, kilka słów od założycielki Fundacja Komandosi Życia✍️

Wychowawca – to „Mama” i „Tata” w jednym. Nie zastąpi Rodziców, ale przez wiele lat uczestniczy w sukcesach i porażkach swoich Wychowanków. Wspiera, trwa, towarzyszy. Jedna z Wychowanek, podczas wspólnej wędrówki wśród Karkonoskich widoków wypowiedziała słowa, które do dziś z czułością wybrzmiewają w moim sercu „Pani Ewo, dziecko jest jak szlak górski, czasem jest pod górkę, ale widoki są piękne.”🧸🗻

1 czerwca, mija 16 lat od pierwszego dyżuru. W życiu nie ma przypadków, a symboliczna data rozpoczęcia wychowawczej wędrówki doprowadziła do narodzin Fundacji.

Jutro, Wasze Święto. Święto wszystkich Dzieci. Świętujemy uroczyście, a już dziś przyjmijcie życzenia od całego Zespołu Fundacji Komandosi Życia🎈💞, wszystkich Wychowawców, którzy są przy Waszym boku i co by się nie działo: stawią się na każde wezwanie🫡

Drogie Dzieci! Droga Młodzieży!

Dostrzegajcie to, co niewidoczne. Kochajcie i dajcie się kochać.

Jutrzejszy dzień zacznę w sposób wyjątkowy – na oddziale onkologii i hematologii dziecięcej. Od dziewięciu lat, towarzyszę także dzieciom zmagającym się z chorobą nowotworową. Moi Wychowankowie, towarzyszą swoim rówieśnikom w walce o zdrowie. Wspólnie, przemierzamy tę drogę.

Z pamięcią o moich dzielnych Wojownikach cancer FIGHTERS, którzy odpoczywają ponad szczytami gór, z mocą i odwagą dla Tych, którzy szukają swojego celu w drodze na szczyt.

JESTEM Z WAS DUMNA.

A My, Dorośli – uśmiechnijmy się czasem do swojego wewnętrznego dziecka i przytulmy z czułością.

Ewa Chudziakiewicz